Ylen Aamu-TV: Kännykät ja tietokoneet voi nyt kierrättää tietoturvallisesti uudella SEIFFI-palvelulla

Julkaistu

Seiffin Sakari Hietala vieraili 7.2.2017 Ylen Aamu-tv:ssä keskustelemassa, miten datalaitteet, kuten älypuhelimet, tabletit ja tietokoneet, voi nyt kierrättää tietoturvallisesti 1400 Postin palvelupisteessä.

Seiffi-palvelun kautta lähetetyt laitteet käsitellään Suomessa, ja laitteiden matkaa voi seurata aina tietojentuhouskäsittelyyn saakka. Kierrätä kännykkä Seiffillä ja tiedät kuka, missä ja milloin tuhosi laitteesi sisältämän datan.

 

”Vanhoja kännyköitä, navigaattoreita, kannettavia tietokoneita sun muuta elektroniikkaromua lojuu lähes joka kodissa. Laatikoiden täyttymisen lisäksi niissä piilee tietoturvariski, jos ne varastetaan. Silti vain joka kolmas laite viedään viralliseen järjestelmään kierrätettäväksi esimerkiksi Sortti-asemille.

Ajatus laitteeseen mahdollisesti tallentuneen luottokortin numeron tai muun henkilökohtaisen tiedon joutumisesta kierrätyksen yhteydessä vääriin käsiin pelottaa.

Yhtenä ratkaisuna markkinoille on tullut uusi Seiffi-niminen palvelu. Se on SER-kierrätyksen, Postin ja Kuusakosken yhteinen palvelu, joka takaa datalaitteen kierrättämisen tietoturvallisesti.

Seiffin toimintaidea on, että laitteiden sisältämä data ylikirjataan tietoturvaohjelmistolla. Ylikirjaaminen tarkoittaa, että laitteen tietojen päälle kirjoitetaan ykkösiä ja nollia, jolloin alkuperäinen tieto tuhoutuu.

Ne osat, joita ei voi ylikirjata, tuhotaan mekaanisesti. Laitteen omistaja pidetään ajantasalla tuhoamisprosessista.

– Hänelle kuittautuu, kuka ja missä tuhosi sinun datasi, Sakari Hietala kertoo Ylen Aamu-tv:n haastattelussa.”

Katso studiohaastattelu tästä:

Yle: Vain joka kolmas mobiililaite kierrätetään turvallisesti – laitteet jäävät laatikoihin lojumaan