Sivuston lähettämien sähköpostien liikenteessä on havaittu häiriö!

Julkaistu

Vika on saatu korjattua ja tilausjärjestelmä toimii. 10-11.2.24 tilauksen tehneisiin olemme henkilökohtaisesti yhteydessä.

Sivuston lähettämien sähköpostien liikenteessä on havaittu häiriö, joten tilausvahvistukset eivät välity eteenpäin. Yritämme selvittää vian mahdollisimman pian. Pahoittelut mahdollisesta häiriön aiheuttamasta vaivasta. Kiitos kärsivällisyydestä.

Sivuston lähettämien sähköpostien liikenteessä on havaittu häiriö.

IT-laitteiden uusiokäyttö säästää ympäristöä

Julkaistu

Vanhat käyttämättömät datalaitteet jäävät helposti kaappien ja laatikoiden pohjalle pölyttymään. Kännyköiden, kannettavien ja muiden datalaitteiden päätyminen laatikoiden tai kaappien pohjalle johtuu usein siitä, että laitteet sisältävät henkilökohtaisia tietoja ja kuvia. Laitteiden kierrättämiseen saattamisessa saattaa tietoturva mietityttää. Kuinka laite olisi helpoin hävittää ilman, että omat tiedot päätyvät jonkun muun nähtäväksi tai jopa rikolliseen käyttöön. Muistia sisältävien laitteiden data tulisikin tuhota näistä jäljitettävästi.

80 % datalaitteiden ympäristövaikutuksista syntyy valmistuksen aikana, yhden laitteen valmistukseen saattaa kulua tuhansia litroja vettä ja jätettä syntyy jopa 1200 kiloa. Vanhojen muistia sisältävien datalaitteiden palauttaminen kierrätykseen on ympäristöteko, parhaimmillaan jopa 99 % kännyköistä pystytään uusiokäyttämään ja materiaalikierrätyksen kautta niistä saadaan talteen arvokkaita jalometalleja. Kannettavista tietokoneista saadaan talteen esimerkiksi kultaa, hopeaa, rautaa sekä kuparia muovin lisäksi. Älypuhelimet sisältävät harvinaisia maametalleja kuten kobolttia. Näitä kaikkia materiaaleja voidaan hyödyntää uusien tuotteiden valmistukseen.

Ensisijainen tavoitteemme on kierrättää laitteet mahdollisimman pitkään. Samalle laitteelle pyritään saamaan jopa kolme kertaa uusi elämä kunnostamalla ja vaihtamalla osia. Sen jälkeen kun laitteet ovat vioittuneet eikä niitä voida enää käyttää, laitteet puretaan, käytetään varaosina ja loput materiaaleista toimitetaan materiaalikierrätykseen. Yksi tärkeä syy kierrättää nämä laitteet ovat metallien kasvavan tarpeen aiheuttaman tulevaisuuden mahdollinen metallipula, joka heikentää ilmastotoimia. Nykyisten datalaitteiden käyttöiän maksimoinnilla vähennämme huomattavasti hiilijalanjälkeä. Kierrättämällä vähennetään myös hiilipäästöjä, jopa 150 kiloa per kannettava tietokone. Jopa 99 % materiaaleista voidaan kierrättää, joten kierrättäminen on ympäristöteko ja pienetkin teot johtavat suurempiin muutoksiin.

Ympäristö ja tietoturva huolenaiheisiin vastaa SEIFFI ® joka on Elkerin, Kuusakosken, Inregon ja Postin yhdessä tuottama palvelu. Datalaitteiden kuten kännyköiden, kannettavien tietokoneiden ja tablettien kierrätys SEIFFIllä on helppoa, vastuullista ja tietoturvallista. Laitteet voi toimittaa joko uusiokäyttöön tai materiaalikierrätykseen. Laitteet lähetetään vaivattomasti tilauksen yhteydessä saadun Helposti koodin avulla Postin palvelupisteiltä tai Postin Smart automaattien kautta. Laitteiden matkaa voi seurata Postin pisteeltä tuhoukseen saakka. Datan tuhouksen jälkeen laite toimitetaan uudelleen käyttöön tai sen materiaalit kierrätetään teollisuuden uusiokäyttöön.

Suosittu IT-laitteiden kierrätyspalvelu SEIFFI laajenee – IT-laitteet uusiokäyttöön

Julkaistu

BlackFriday villitsi koko viime viikon yhä suuremmilla tarjouksilla. Mitä tapahtuu niille kaikille vanhoille, vielä käyttökelpoisille IT-laitteille? Suosittu SEIFFI.fi -palvelu havaitsi nykyisessä IT-laitteiden kierrätyksessä edelleen kehitettävää ja laajensi palveluaan kattamaan myös laitteiden uusiokäytön. SEIFFIn kautta voi nyt kierrättää laitteita tietoturvallisesti ja helposti uusiokäyttöpalveluihin erikoistuneen Inrego Oy:n kautta. Valtakunnallisesta logistiikasta huolehtii edelleen Posti ja uusiokäyttöön soveltumattomien laitteiden materiaalikierrätyksestä Kuusakoski.

IT-laitteet

 

Kuluttajilla ja pienyrityksillä on pöytälaatikoissaan valtavat määrät IT-laitteita aina älypuhelimista tietokoneisiin. Maailmanlaajuisesti jopa 505 miljoonaa kannettavaa tietokonetta ja tablettia hävitetään tämän vuoden aikana (Lähde: WEEE Forum). Laitteet sisältävät dataa, joka on syytä tuhota jäljitettävästi. SEIFFI.fi -palvelu tarjoaa helpon ja turvallisen tavan toimittaa uusiokäyttöön itselle tarpeettomiksi jääneet IT-laitteet Postin palvelupisteiden kautta. Koko prosessi on seurattavissa ja asiakas saa itselleen jopa sarjanumerotasoisen raportin datan tuhoamisesta. Ja mikä parasta laitteille pyritään tarjoamaan vielä uusi elämä.

Miksi SEIFFI?

80% IT-laitteiden koko elinkaaren aikaisista ympäristövaikutuksista syntyy tuotannon aikana. Kannettavan tietokoneen valmistukseen kuluu tuhansia litroja vettä ja jätettä syntyy jopa 1200 kiloa. Myös raaka-aineiden hankinta ympäri maailman on ongelmallista; esimerkiksi älypuhelin sisältää yli 80 raaka-ainetta mukaan lukien arvokkaita maametalleja. Kun nykyisten IT-laitteiden käyttöikä maksimoidaan, saamme pienennettyä IT-laitteiden hiilijalanjälkeä merkittävästi.

Missiomme on maksimoida IT-laitteiden käyttöikä ja näin säästää sekä ympäristöä että yritysten taloutta. IT-laitteet eivät ole kertakäyttötavaraa vaan kunnostamalla laitteita, niitä voidaan käyttää useita kertoja uudestaan”, muistuttaa Inregon Key Account Manager Timo Kauhanen.

Toisena merkittävänä tekijänä palvelun tarpeelle on laitteiden sisältämä data ja sen tuhoaminen jäljitettävästi. Dataa sisältäviä vielä käyttökelpoisia laitteita ei haluta eikä myöskään uskalleta jättää kierrätyspisteisiin, koska niistä ei toimiteta asiakkaalle datan tuhousraporttia.

Saamamme palautteen perusteella nimenomaan huoli tietoturvasta on muodostunut kynnykseksi datalaitteiden kierrättämisessä. Halusimme  edelleen kehittää palvelua siten, että tietoturva huomioidaan ja todennetaan parhaalla mahdollisella tavalla jopa sarjanumerotasolla raportoiden asiakkaalle”, sanoo SER-tuottajayhteisöjen palveluyhtiö Elker Oy:n toimitusjohtaja Sakari Hietala.

Laajentunut SEIFFI tuo ratkaisun sekä ympäristö- että tietoturvaongelmaan. Myös uusiokäyttöön kelpaamattomien laitteiden materiaalit saadaan lähes sataprosenttisesti kierrätettyä raaka-aineiksi Kuusakosken pitkälle kehitettyjen prosessien ansiosta.

Sekä yritykset että kuluttajat voivat palauttaa laitteita

Datalaitteiden kierrätys SEIFFIllä on helppoa, vastuullista ja tietoturvallista niin yrityksille kuin kuluttajille. Palvelu on tehty mahdollisimman helppokäyttöiseksi. Asiakas tilaa SEIFFI.fi -sivustolta Helposti-koodin maksamalla laitteiden käsittely- ja datatyhjennysmaksun. Hän pakkaa laitteet esimerkiksi vanhaan pahvilaatikkoon ja vie paketin postin automaattiin tai postiin. Laite saapuu Inregon käsittelylaitokselle, jossa laitteen data tyhjennetään, laite testataan, kunnostetaan ja parhaimmillaan toimitetaan uudelleen käyttöön. Asiakas saa datatuhouksesta raportin sähköpostiinsa.

Yritysasiakkaille maksetaan hyvitys toimivista laitteista ja osa laitteiden arvosta lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen asiakkaan näin valitessa.

Seiffi laajenee

SER-kierrätys varoittaa valvomattomista sähkö- ja elektroniikkalaitteiden talkookeräyksistä

Julkaistu

Esimerkiksi taloyhtiöiden pihoilla yleistyneet avoimet keräyslavat saattavat ruokkia rikollisuutta, ja toimija niiden taustalla voi olla hämäräperäinen, SER-kierrätys kertoo tiedotteessaan.

Hälytyskellojen tulisi soida, jos kyseessä on valvomaton avolava, josta kuka tahansa voi poimia laitteet omaan taskuunsa ja mahdollisesti myydä niitä eteenpäin.  MTV-uutisoi hiljattain tapauksesta, jossa Gigantin keräyspisteelle palautettu tietokone oli päätynyt Tori.fi:hin myyntiin.

– Varsinkaan tietokoneita, puhelimia tai muita käyttäjän tietoja sisältäviä laitteita ei missään nimessä kannata jättää valvomattomiin keräyksiin. Kukaan ei voi taata, minne laitteet ja niiden sisältämät tiedot päätyvät, toimitusjohtaja Sakari Hietala Elker Oy:stä muistuttaa.

Seiffin käyttäjämäärät kasvussa

Tuottajayhteisöjen palveluyhtiö Elker Oy on yksi SER-kierrätyksen ja Seiffin taustaorganisaatioista, jotka hoitavat sähkö- ja elektroniikkalaitteiden kierrätystä Suomessa viranomaisen hyväksymien tuottajayhteisöiden lukuun. SER-kierrätyksen mukaan kuluttajan voi olla vaikea tunnistaa, toimiiko avolavakeräysten järjestäjä laillisesti.

Hietala kertoo, että Seiffi-palvelun kautta kierrätykseen palautuvien datalaitteet määrä on ollut tasaisessa kasvussa. Seiffin kautta datalaitteet kuten tietokoneet ja kännykät voi lähettää postimaksua vastaan kierrätykseen. Kun laitteen tiedot on tuhottu ja laite jatkanut matkaa kierrätettäväksi, lähettäjä saa sähköpostiinsa todistuksen.