Suosittu IT-laitteiden kierrätyspalvelu SEIFFI laajenee – IT-laitteet uusiokäyttöön

Julkaistu

BlackFriday villitsi koko viime viikon yhä suuremmilla tarjouksilla. Mitä tapahtuu niille kaikille vanhoille, vielä käyttökelpoisille IT-laitteille? Suosittu SEIFFI.fi -palvelu havaitsi nykyisessä IT-laitteiden kierrätyksessä edelleen kehitettävää ja laajensi palveluaan kattamaan myös laitteiden uusiokäytön. SEIFFIn kautta voi nyt kierrättää laitteita tietoturvallisesti ja helposti uusiokäyttöpalveluihin erikoistuneen Inrego Oy:n kautta. Valtakunnallisesta logistiikasta huolehtii edelleen Posti ja uusiokäyttöön soveltumattomien laitteiden materiaalikierrätyksestä Kuusakoski.

IT-laitteet

 

Kuluttajilla ja pienyrityksillä on pöytälaatikoissaan valtavat määrät IT-laitteita aina älypuhelimista tietokoneisiin. Maailmanlaajuisesti jopa 505 miljoonaa kannettavaa tietokonetta ja tablettia hävitetään tämän vuoden aikana (Lähde: WEEE Forum). Laitteet sisältävät dataa, joka on syytä tuhota jäljitettävästi. SEIFFI.fi -palvelu tarjoaa helpon ja turvallisen tavan toimittaa uusiokäyttöön itselle tarpeettomiksi jääneet IT-laitteet Postin palvelupisteiden kautta. Koko prosessi on seurattavissa ja asiakas saa itselleen jopa sarjanumerotasoisen raportin datan tuhoamisesta. Ja mikä parasta laitteille pyritään tarjoamaan vielä uusi elämä.

Miksi SEIFFI?

80% IT-laitteiden koko elinkaaren aikaisista ympäristövaikutuksista syntyy tuotannon aikana. Kannettavan tietokoneen valmistukseen kuluu tuhansia litroja vettä ja jätettä syntyy jopa 1200 kiloa. Myös raaka-aineiden hankinta ympäri maailman on ongelmallista; esimerkiksi älypuhelin sisältää yli 80 raaka-ainetta mukaan lukien arvokkaita maametalleja. Kun nykyisten IT-laitteiden käyttöikä maksimoidaan, saamme pienennettyä IT-laitteiden hiilijalanjälkeä merkittävästi.

Missiomme on maksimoida IT-laitteiden käyttöikä ja näin säästää sekä ympäristöä että yritysten taloutta. IT-laitteet eivät ole kertakäyttötavaraa vaan kunnostamalla laitteita, niitä voidaan käyttää useita kertoja uudestaan”, muistuttaa Inregon Key Account Manager Timo Kauhanen.

Toisena merkittävänä tekijänä palvelun tarpeelle on laitteiden sisältämä data ja sen tuhoaminen jäljitettävästi. Dataa sisältäviä vielä käyttökelpoisia laitteita ei haluta eikä myöskään uskalleta jättää kierrätyspisteisiin, koska niistä ei toimiteta asiakkaalle datan tuhousraporttia.

Saamamme palautteen perusteella nimenomaan huoli tietoturvasta on muodostunut kynnykseksi datalaitteiden kierrättämisessä. Halusimme  edelleen kehittää palvelua siten, että tietoturva huomioidaan ja todennetaan parhaalla mahdollisella tavalla jopa sarjanumerotasolla raportoiden asiakkaalle”, sanoo SER-tuottajayhteisöjen palveluyhtiö Elker Oy:n toimitusjohtaja Sakari Hietala.

Laajentunut SEIFFI tuo ratkaisun sekä ympäristö- että tietoturvaongelmaan. Myös uusiokäyttöön kelpaamattomien laitteiden materiaalit saadaan lähes sataprosenttisesti kierrätettyä raaka-aineiksi Kuusakosken pitkälle kehitettyjen prosessien ansiosta.

Sekä yritykset että kuluttajat voivat palauttaa laitteita

Datalaitteiden kierrätys SEIFFIllä on helppoa, vastuullista ja tietoturvallista niin yrityksille kuin kuluttajille. Palvelu on tehty mahdollisimman helppokäyttöiseksi. Asiakas tilaa SEIFFI.fi -sivustolta Helposti-koodin maksamalla laitteiden käsittely- ja datatyhjennysmaksun. Hän pakkaa laitteet esimerkiksi vanhaan pahvilaatikkoon ja vie paketin postin automaattiin tai postiin. Laite saapuu Inregon käsittelylaitokselle, jossa laitteen data tyhjennetään, laite testataan, kunnostetaan ja parhaimmillaan toimitetaan uudelleen käyttöön. Asiakas saa datatuhouksesta raportin sähköpostiinsa.

Yritysasiakkaille maksetaan hyvitys toimivista laitteista ja osa laitteiden arvosta lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen asiakkaan näin valitessa.

Seiffi laajenee

SER-kierrätys varoittaa valvomattomista sähkö- ja elektroniikkalaitteiden talkookeräyksistä

Julkaistu

Esimerkiksi taloyhtiöiden pihoilla yleistyneet avoimet keräyslavat saattavat ruokkia rikollisuutta, ja toimija niiden taustalla voi olla hämäräperäinen, SER-kierrätys kertoo tiedotteessaan.

Hälytyskellojen tulisi soida, jos kyseessä on valvomaton avolava, josta kuka tahansa voi poimia laitteet omaan taskuunsa ja mahdollisesti myydä niitä eteenpäin.  MTV-uutisoi hiljattain tapauksesta, jossa Gigantin keräyspisteelle palautettu tietokone oli päätynyt Tori.fi:hin myyntiin.

– Varsinkaan tietokoneita, puhelimia tai muita käyttäjän tietoja sisältäviä laitteita ei missään nimessä kannata jättää valvomattomiin keräyksiin. Kukaan ei voi taata, minne laitteet ja niiden sisältämät tiedot päätyvät, toimitusjohtaja Sakari Hietala Elker Oy:stä muistuttaa.

Seiffin käyttäjämäärät kasvussa

Tuottajayhteisöjen palveluyhtiö Elker Oy on yksi SER-kierrätyksen ja Seiffin taustaorganisaatioista, jotka hoitavat sähkö- ja elektroniikkalaitteiden kierrätystä Suomessa viranomaisen hyväksymien tuottajayhteisöiden lukuun. SER-kierrätyksen mukaan kuluttajan voi olla vaikea tunnistaa, toimiiko avolavakeräysten järjestäjä laillisesti.

Hietala kertoo, että Seiffi-palvelun kautta kierrätykseen palautuvien datalaitteet määrä on ollut tasaisessa kasvussa. Seiffin kautta datalaitteet kuten tietokoneet ja kännykät voi lähettää postimaksua vastaan kierrätykseen. Kun laitteen tiedot on tuhottu ja laite jatkanut matkaa kierrätettäväksi, lähettäjä saa sähköpostiinsa todistuksen.

Rikosylikomisaario tietoturvasta kierrätyksessä: Asia kannattaa ottaa vakavasti

Julkaistu

Identiteettivarkaus eli toisen henkilöllisyydellä esiintyminen rekisteröitiin rikosnimikkeeksi syyskuussa 2015. Siitä alkaen vuoden 2016 loppuun mennessä rikosilmoituksia tehtiin yhteensä 3884. Ilmoituksista suurin osa luokitellaan talous- tai petosrikoksiin, ja ne on useimmiten tehty verkon kautta hankituilla tiedoilla.

Kyberrikostorjuntakeskuksen päällikkö Timo Piiroinen ei näe liioiteltuna tai pelotteluna, että asiaan pyydetään kiinnittämään huomiota myös kierrätyksessä.  Lue lisää >Rikosylikomisaario tietoturvasta kierrätyksessä: Asia kannattaa ottaa vakavasti

98% käyttäjistä suosittelisi Seiffiä muille

Julkaistu
Seiffi, tietokoneen kierrätys

Pyysimme 200 ensimmäistä käyttäjää vastaamaan palautekyselyyn, johon saimme 92 vastausta. Vastaajien mukaan datalaitteiden kuten kännyköiden ja tietokoneen kierrätys oli Seiffillä ennen kaikkea helppoa ja tietoturvallista. Kaikista vastaajista 90 eli 98% vastanneista oli jo suositellut tai suosittelisi palvelua ystävilleen. Vastaajista kaksi ei vielä tiennyt, suosittelisiko Seiffiä eteenpäin. Lue lisää >98% käyttäjistä suosittelisi Seiffiä muille

Jo satoja Seiffi-lähetyksiä käsitelty – päivityksiä Helposti-koodien vasteaikaan ja lähetyksen tilan seurantaan

Julkaistu
Kahden viikon aikana jo satoja vanhoja datalaitteita on lähetetty Seiffillä turvalliseen tietojen tuhoukseen ja kierrätykseen, mahtavaa! Olemme saaneet teiltä palautetta oivasta ja odotetusta palvelusta, jolla nurkissa pölyttyvät tietokoneet ja puhelimet on viimein voinut kierrättää ilman huolta siitä, että laitteisiin jäänyt data päätyisi vääriin käsiin. Lue lisää >Jo satoja Seiffi-lähetyksiä käsitelty – päivityksiä Helposti-koodien vasteaikaan ja lähetyksen tilan seurantaan

Helsingin Sanomat: Vanhasta tietokoneesta pääsee nyt eroon turvallisesti

Julkaistu
Tietokoneen kierrätys

Helsingin Sanomat haastatteli Sakari Hietalaa siitä, miten datalaitteiden kuten tietokoneen kierrätys hoituu tietoturvallisesti uudella Seiffi-palvelulla.

”Suomessa aukeaa datalaitteiden kierrätyspalvelu, jolla voi tyhjentää autotallit ja komerot vanhoista datalaitteista. Maanantaina auennut palvelu on Postin, kierrätyslaitos Kuusakosken ja SER-kierrätyksen hanke, joka lupaa vanhalle elektroniikka- ja dataroinalle tietoturvallisen tavan hävittää laite”, Helsingin Sanomat kirjoittaa. Lue lisää >Helsingin Sanomat: Vanhasta tietokoneesta pääsee nyt eroon turvallisesti

Ylen Aamu-TV: Kännykät ja tietokoneet voi nyt kierrättää tietoturvallisesti uudella SEIFFI-palvelulla

Julkaistu

Seiffin Sakari Hietala vieraili 7.2.2017 Ylen Aamu-tv:ssä keskustelemassa, miten datalaitteet, kuten älypuhelimet, tabletit ja tietokoneet, voi nyt kierrättää tietoturvallisesti 1400 Postin palvelupisteessä.

Seiffi-palvelun kautta lähetetyt laitteet käsitellään Suomessa, ja laitteiden matkaa voi seurata aina tietojentuhouskäsittelyyn saakka. Kierrätä kännykkä Seiffillä ja tiedät kuka, missä ja milloin tuhosi laitteesi sisältämän datan. Lue lisää >Ylen Aamu-TV: Kännykät ja tietokoneet voi nyt kierrättää tietoturvallisesti uudella SEIFFI-palvelulla