SER-kierrätys varoittaa valvomattomista sähkö- ja elektroniikkalaitteiden talkookeräyksistä

Julkaistu

Esimerkiksi taloyhtiöiden pihoilla yleistyneet avoimet keräyslavat saattavat ruokkia rikollisuutta, ja toimija niiden taustalla voi olla hämäräperäinen, SER-kierrätys kertoo tiedotteessaan.

Hälytyskellojen tulisi soida, jos kyseessä on valvomaton avolava, josta kuka tahansa voi poimia laitteet omaan taskuunsa ja mahdollisesti myydä niitä eteenpäin.  MTV-uutisoi hiljattain tapauksesta, jossa Gigantin keräyspisteelle palautettu tietokone oli päätynyt Tori.fi:hin myyntiin.

– Varsinkaan tietokoneita, puhelimia tai muita käyttäjän tietoja sisältäviä laitteita ei missään nimessä kannata jättää valvomattomiin keräyksiin. Kukaan ei voi taata, minne laitteet ja niiden sisältämät tiedot päätyvät, toimitusjohtaja Sakari Hietala Elker Oy:stä muistuttaa.

Seiffin käyttäjämäärät kasvussa

Tuottajayhteisöjen palveluyhtiö Elker Oy on yksi SER-kierrätyksen ja Seiffin taustaorganisaatioista, jotka hoitavat sähkö- ja elektroniikkalaitteiden kierrätystä Suomessa viranomaisen hyväksymien tuottajayhteisöiden lukuun. SER-kierrätyksen mukaan kuluttajan voi olla vaikea tunnistaa, toimiiko avolavakeräysten järjestäjä laillisesti.

Hietala kertoo, että Seiffi-palvelun kautta kierrätykseen palautuvien datalaitteet määrä on ollut tasaisessa kasvussa. Seiffin kautta datalaitteet kuten tietokoneet ja kännykät voi lähettää postimaksua vastaan kierrätykseen. Kun laitteen tiedot on tuhottu ja laite jatkanut matkaa kierrätettäväksi, lähettäjä saa sähköpostiinsa todistuksen.

Rikosylikomisaario tietoturvasta kierrätyksessä: Asia kannattaa ottaa vakavasti

Julkaistu

Identiteettivarkaus eli toisen henkilöllisyydellä esiintyminen rekisteröitiin rikosnimikkeeksi syyskuussa 2015. Siitä alkaen vuoden 2016 loppuun mennessä rikosilmoituksia tehtiin yhteensä 3884. Ilmoituksista suurin osa luokitellaan talous- tai petosrikoksiin, ja ne on useimmiten tehty verkon kautta hankituilla tiedoilla.

Kyberrikostorjuntakeskuksen päällikkö Timo Piiroinen ei näe liioiteltuna tai pelotteluna, että asiaan pyydetään kiinnittämään huomiota myös kierrätyksessä.  Lue lisää >Rikosylikomisaario tietoturvasta kierrätyksessä: Asia kannattaa ottaa vakavasti

98% käyttäjistä suosittelisi Seiffiä muille

Julkaistu
Seiffi, tietokoneen kierrätys

Pyysimme 200 ensimmäistä käyttäjää vastaamaan palautekyselyyn, johon saimme 92 vastausta. Vastaajien mukaan datalaitteiden kuten kännyköiden ja tietokoneen kierrätys oli Seiffillä ennen kaikkea helppoa ja tietoturvallista. Kaikista vastaajista 90 eli 98% vastanneista oli jo suositellut tai suosittelisi palvelua ystävilleen. Vastaajista kaksi ei vielä tiennyt, suosittelisiko Seiffiä eteenpäin. Lue lisää >98% käyttäjistä suosittelisi Seiffiä muille

Jo satoja Seiffi-lähetyksiä käsitelty – päivityksiä Helposti-koodien vasteaikaan ja lähetyksen tilan seurantaan

Julkaistu
Kahden viikon aikana jo satoja vanhoja datalaitteita on lähetetty Seiffillä turvalliseen tietojen tuhoukseen ja kierrätykseen, mahtavaa! Olemme saaneet teiltä palautetta oivasta ja odotetusta palvelusta, jolla nurkissa pölyttyvät tietokoneet ja puhelimet on viimein voinut kierrättää ilman huolta siitä, että laitteisiin jäänyt data päätyisi vääriin käsiin. Lue lisää >Jo satoja Seiffi-lähetyksiä käsitelty – päivityksiä Helposti-koodien vasteaikaan ja lähetyksen tilan seurantaan

Helsingin Sanomat: Vanhasta tietokoneesta pääsee nyt eroon turvallisesti

Julkaistu
Tietokoneen kierrätys

Helsingin Sanomat haastatteli Sakari Hietalaa siitä, miten datalaitteiden kuten tietokoneen kierrätys hoituu tietoturvallisesti uudella Seiffi-palvelulla.

”Suomessa aukeaa datalaitteiden kierrätyspalvelu, jolla voi tyhjentää autotallit ja komerot vanhoista datalaitteista. Maanantaina auennut palvelu on Postin, kierrätyslaitos Kuusakosken ja SER-kierrätyksen hanke, joka lupaa vanhalle elektroniikka- ja dataroinalle tietoturvallisen tavan hävittää laite”, Helsingin Sanomat kirjoittaa. Lue lisää >Helsingin Sanomat: Vanhasta tietokoneesta pääsee nyt eroon turvallisesti

Ylen Aamu-TV: Kännykät ja tietokoneet voi nyt kierrättää tietoturvallisesti uudella SEIFFI-palvelulla

Julkaistu

Seiffin Sakari Hietala vieraili 7.2.2017 Ylen Aamu-tv:ssä keskustelemassa, miten datalaitteet, kuten älypuhelimet, tabletit ja tietokoneet, voi nyt kierrättää tietoturvallisesti 1400 Postin palvelupisteessä.

Seiffi-palvelun kautta lähetetyt laitteet käsitellään Suomessa, ja laitteiden matkaa voi seurata aina tietojentuhouskäsittelyyn saakka. Kierrätä kännykkä Seiffillä ja tiedät kuka, missä ja milloin tuhosi laitteesi sisältämän datan. Lue lisää >Ylen Aamu-TV: Kännykät ja tietokoneet voi nyt kierrättää tietoturvallisesti uudella SEIFFI-palvelulla